Витамин D3 спрей

Витамин D – нашият слънчев витамин

Витамин D всъщност не е витамин в истинския смисъл на определението, а се приписва на хормоните. Можем да ги произвеждаме и съхраняваме сами в тялото си. Прекурсорите на витамин D се произвеждат в черния дроб и след това се превръщат в активната форма на витамин D3, когато кожата е изложена на слънчева светлина. След това циркулира в кръвта и по този начин достига до отделните клетки, но може да се съхранява и в клетки, които са богати на мазнини, като телесни мазнини.

Значението, което витамин D играе за здравето на костите, е добре известно. Последните изследвания показват, че спектърът, който витамин D покрива за организма, е в пъти по-голям! Той не само помага за предотвратяване на остеопороза при възрастни или рахит при деца. Освен това има силен ефект върху нашата имунна система и по този начин помага за укрепване на защитните сили, така че тялото да е по-малко податливо на инфекции. Защитава сърдечно-съдовата ни система и подпомага хормоналната регулация на организма. Нашата нервна система също се възползва от адекватното снабдяване с витамин D. Високите противовъзпалителни свойства на витамин D му дават водеща роля във всички болестни процеси, които се задействат от Значението на витамин D за здравето на костите е добре известно. Последните изследвания показват, че спектърът, който витамин D покрива за организма, е в пъти по-голям! Той не само помага за предотвратяване на остеопороза при възрастни или рахит при деца. Освен това има силен ефект върху нашата имунна система и по този начин помага за укрепване на защитните сили, така че тялото да е по-малко податливо на инфекции. Защитава сърдечно-съдовата ни система и подпомага хормоналната регулация на организма. Нашата нервна система също се възползва от адекватното снабдяване с витамин D. Високите противовъзпалителни свойства на витамин D му дават водеща роля във всички болестни процеси, които се задействат от „тихо възпаление“ (silent inflammation).

Проучванията показват, че усвояването на витамин D през устната лигавица е почти идентично със собственото производство на тялото през кожата. Dr.Krause Vitamin D3 Spray е в течна форма, разтворен в MCT масло и може да се абсорбира директно от тялото чрез пръскане върху лигавицата на бузите.

Dr. Krause Supplements Витамин D3 Спрей:

 • Добре дозиран: Всяко впръскване съдържа 400 IU (10 mcg) от слънчевия витамин D – като биоактивен витамин D3 (холекалциферол). Дневна доза: 1 впръскване на ден. Отлично съотношение цена/качество. Витамин D3 е важен за здравето на костите и изграждането на мускули и е от съществено значение за укрепване на имунната система. Сред витамините витамин D заема специално място, тъй като човешкият организъм може сам да го произвежда под действието на слънчева светлина. В по-тесен биохимичен смисъл витамин D може да бъде причислен към хормоните.
 • Бионаличност: Най-добра бионаличност, тъй като нашият витамин D3 е разтворен в MCT масло. Тъй като витамин D е един от мастноразтворимите витамини, той може да се абсорбира от тялото само в комбинация с мазнини. Усвояването на активния витамин D през устната лигавица се доближава най-много до собственото производство на тялото през кожата.
 • Лабораторно проверено качество: Поради маслената си форма, нашият практичен спрей изисква по-малко помощни вещества в сравнение с конвенционалните препарати на витамин D. Само 3 съставки: витамин D3 (холекалциферол), MCT масло и, като антиоксидант, витамин Е. Всяка партида от нашия витамин D3 спрей е тествана и сертифицирана за чистотата си от независима немска лаборатория. Следователно гарантирано без тежки метали, фунгициди, пестициди, съмнителни оцветители и консерванти, титанов диоксид. Той е веган и се произвежда без генно инженерство и разбира се без лактоза и без магнезиев стеарат, дрожди или нишесте.
 • Патентована спрей дюза за точно нанасяне върху лигавицата на бузите или под езика. Лесно транспортируем, без повече досадно броене на капки. Общо около 333 впръсквания в флакон.
 • Удовлетвореност на клиентите: Удовлетворението на нашите клиенти е много важно за нас в Dr Krause Supplements. Нашият медицински персонал ще се радва да ви помогне с всякакви въпроси, които може да имате относно продукта.

Важна информация

Посочената дневна доза не трябва да се надвишава. Съхранявайте продукта затворен, хладен, сух и далеч от деца.

Съставки

 • Витамин D3 (холекалциферол)
 • MCT масло (средноверижни триглицериди)
 • Антиоксидант Витамин Е (DL-алфа-токоферил ацетат)

Препоръчителна доза

1 впръскване дневно или според препоръките на Вашия терапевт.

Информация за продукта

Dr. Krause Supplements Витамин D3 Спрей

Висока бионаличност: Нашият витамин D3 спрей съдържа 400 IU (10 mcg) от слънчевия витамин -Витамин D- като биоактивен витамин D3 (холекалциферол). Благодарение на патентованата дюза за пръскане, тя може удобно да се напръска върху устната лигавица. Малките капчици незабавно се абсорбират през устната лигавица и по този начин предлагат по-добра и по-бърза абсорбция директно в кръвния поток в сравнение с таблетките или капсулите …… Гарантирано! Абсорбцията през устната лигавица е почти идентична с производството на витамин D от тялото.

Нашата практична опаковка с джобен размер съдържа приблизително 333 дневни дози от 400 IU.

Този продукт гарантирано не съдържа: тежки метали, фунгициди, пестициди, съмнителни багрила и консерванти, титанов диоксид. Той е веган и се произвежда без генно инженерство и разбира се без лактоза и без магнезиев стеарат, дрожди или нишесте.

Витамин D допринася за:

 • нормална функция на имунната система
 • за поддържане на нормална мускулна функция
 • за поддържане на нормални кости
 • нормално усвояване на калций и фосфор
 • нормални нива на калций в кръвта
 • за поддържане на нормални зъби
 • върху функционалността по време на клетъчното делене

Насърчава усвояването на калций и фосфор в червата. По този начин регулира усвояването на минералите и нивото на калций в кръвта.

Възможни признаци на дефицит на витамин D:

(Винаги се консултирайте с Вашия лекар или терапевт за това)

 • имунна система: чувствителност към инфекции, имунен дефицит, респираторни заболявания, автоимунни заболявания
 • Здраве на клетките: лошо представяне, умора, лоша концентрация, промени в настроението, виене на свят, главоболие
 • Кости: рахит, остеопороза, остеомалация (омекване на костите), повишен риск от костни фрактури; Болка в ставите
 • Мускули: мускулна болка, мускулни крампи, мускулна слабост
 • Сърдечно-съдова система: сърдечни аритмии, циркулаторна слабост
 • нарушения на съня
 • Нервна болка
 • Липсата на витамин D може да ви направи по-податливи на заболявания, свързани с хронично възпаление.

Образуване и усвояване на витамин D:   

80 – 90% се образуват в тялото чрез кожата под действието на UV светлина от слънцето. Той се превръща в активната си форма, калцитриол, в черния дроб и бъбреците. Облеклото и слънцезащитните кремове блокират UV светлината и по този начин също и синтеза на витамин D през кожата. И през зимата самопроизводството на витамин D намалява поради по-малко интензивното UV лъчение.

Приемът на витамин D чрез храната играе само незначителна роля. Доставчиците на витамин D са мазни видове риба като змиорка, херинга, сьомга, но също и гъби, авокадо и яйца.

Проучванията показват, че на север от 37-ия паралел 70-90% от хората страдат от дефицит на витамин D. Никой друг витамин няма толкова висок дефицит.

Други хранителни добавки като полезна комбинация с вашия Dr.Krause Supplements Vitamin D3 Spray:

Витамин С като калциев аскорбат / Магнезий дуплекс / Селен като натриев селенит / Цинк като цинков пиколинат

Като цяло, хранителните добавки не са заместител на здравословното, балансирано хранене.

Yoast SEO